Direktlänk till inlägg 8 januari 2014
Då var det dax igen. Myrorna har tagit sig in i köket. Så små som de är kan man inte ens försöka att stänga ute dom. Vi matar dom med sockervatten som är spetsat med borax. Tar ett tag innan dom slutar komma men med det söta goda så håller sig dom sig i alla fall efter väggen, jo en och annan är ju ute och spanar efter eventuellt mer gosaker.
Genom att det finns så mycket smådjur här så som myror, kackerlackor, ödlor som tar sig in så får man se till att allt är först förslutet med klämma, sedan ner i en påse och sedan en tät burk. Jag är glad jag tog med mig
mina tupperware burkar. Men ändå är det inte kul att ha dom inne i köket eller i övriga huset.
Mats har idag “grillat” fläsk i ugnen. Vi köpte en fläskbit med svålen kvar. Svålen
penslas först med salt och ättika och pickas hål i för att höja upp den. Så får den stå ett tag och sedan grillas i en timme, då får man svålen knaprig och god. Jag bara älskar grissvålar.
Till det grillade fläsket kan man då äta blomkålsmos till eller en äggröra.
Den här hösten 2014, fick vi besök av husets ägare i Malaysia. Vi anade att dom vill ha tillbaka sitt hus nu när dom flyttat tillbaka till Malaysia. Han fråga hur länge vi tänkt bo där och jag sa så länge som möjligt. Vi har bott i huset sedan det va...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|