Direktlänk till inlägg 8 januari 2014
Man tittar runt på en massa LCHF recept på svenska och många kan vi inte göra för grejerna finns in här. Känns som om det bara blir samma och samma om och om igen men ibland kan det mest tråkigast bli lyckat.
Skulle göra en lunch och vi har nästan inget kött kvar men en massa grönsaker. Jag tar fram en gul zucchini och en aubergine. Auberginen här är avlånga ser nästan ut som en lila zucchini, finns även runda små. I alla fall så tog jag och skivade upp dom och sedan dela jag dom i 4 bitar. Stekte dom i smör, peppar och salt, hälde på grädde och lite mjölk och sedan lite mörk soja. Skivade även ner lite skinka som var kvar, å jösse va gott det vart.
Zucchini brukar vi använda som potatis om vi vill ha en pyttipanna och aubergine har vi oftast i grytor, t.ex en köttfärsgryta med grön curry, vitlök, lök, ingefära och tjock gräddig cocosmjölk, som sedan hälls på t.ex broccoli eller bönor.
Den här hösten 2014, fick vi besök av husets ägare i Malaysia. Vi anade att dom vill ha tillbaka sitt hus nu när dom flyttat tillbaka till Malaysia. Han fråga hur länge vi tänkt bo där och jag sa så länge som möjligt. Vi har bott i huset sedan det va...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|