Alla inlägg den 1 juli 2014

Av Lena - 1 juli 2014 11:00

Nu har jag gjort Yoghurtbröd igen men den här gången har jag i Brödkrydda och jädrans va gott det blev.


Lite ost eller ungersk salamikorv på vart det ju ännugodare eller varför inte både salamin och osten på   

Hade lite svensk brödkrydda i brödet och lite mer solrosfrön. Mums

 Blir inte så mycket bröd men det gör ju inget då det ändå är godast med färskt och så går det ju så fort att baka det. Rör ihop, in i ugnen i 10 minuter.  Med den lite starkare osten vart det så himla gott. Om man vill ta lite kaviar till, vilket inte är så bra då kaviar innehåller en massa kolhydrater, men lite kan man unna sig någon gång, då blir det ännu godare tycker jag.  Mycket fett och lite kolhydrater, de är bra de.   Ungersk salami, stenhård men ändå jätte fet och god. Brukar skära tjocka bitar och jag brukar då även ha ost kuber till, alltså som snacks då.    Samma här mycket fett och lite kolhydrater.   

Av Lena - 1 juli 2014 10:30

Gick iväg för att skaffa mig nya läsglasögon för de billiga som jag har är inte så bra att sitta och läsa med. Jag har ju ändå olika styrka på ögonen. Känner oxå att jag blir himla trött i ögonen fort och när jag tittar upp så är allt suddigt i ca 1 timme.

Så iväg till optikerna, där blev jag skickad till en specialist då inget av det dom försökte visa vart bra, all text hade skugga. 

Hos specialisten fick jag veta att jag har början till gråstarr och så var det någon förändring längre in i ögat som han ville att en annan specialist skulle kolla på så jag fick en tid till den specialisten. Det här hände i början på Juni och i slutet av Juni var jag till nästa specialist och fick veta att jag har förändringar gula fläcken. Den kallas för AMD (Age Macular Degeneration) och det finns 2 varianter en våt och en torr och jag har då den torra varianten. Jag är bara i början på utvecklingen och dom vill avvakta med att göra något åt det utan jag ska ha vanliga läsglasögon så länge. 


Lite läskigt att bli undersökt i ögonen då dom droppar något i dom så pupillerna blir stora och så håller dom sig ett tag.

 

Hos första specialisten var jag inte förberedd på det så när jag kom ut från centrum så vart det fruktansvärt för ögonen då solen sken från en klarblå himmel. Vi höll oss inne i centrum tills det blev så pass mörkt och mina pupiller blivit lite mindre innan vi gick hem.

Så en mugg ispepparmintste på vårt favoritställe satt ju inte illa.

Hos andra specialisten hade jag med mig mina solglasögon fast just den dagen var det ingen sol men jag behövde dom ändå.

Nu har jag alltså ett par nya glasögon och det är betydligt mycket skönare att läsa även om jag råka läsa lite för länge så blir dom trötta men inte lika som tidigare i alla fall.

Kollade runt lite med dom i Sverige hur mycket det kostade att skaffa glasögon och kom fram till att mina bågar med tunnare glas, så jag slipper flaskbottnar på ett öga, 2 specialistundersökningar + taxi fram och tillbaka till den senare specialisten gick på typ samma som ett par bågar i Sverige.      

Av Lena - 1 juli 2014 10:15

Mats har tjatat om dom stora bitarna Indobuffalo kött att han vill göra något av dom och nu har han köpt 2 stora klumpar som han har då gjort "pulled indobuffalo" typ.


Gjorde en egen kryddblandning med bland annat grillkrydda, chili, spiskummin, rökvatten, rökt paprikakrydda och peppar. Lite lök och vitlök i botten och så smordes köttet in och olja förståss, in i ugnen i ca 7-8 timmar.

  Så här skalade vi vitlöken lite snabbt. Lät ju mycket då det var 2 plåtbunkar men det går bra att göra i en glasburk med lock oxå. Släng ner skaka och så är det rensat.  De 2 stora biffarna, kryddblandningen och vitlöken och lök i botten på pannan.


Inkryddat kött, köttet 8 timmar senare, vart lite misslyckat och väldigt trådigt och torrt. Vad gör man med det här? 

  Så här blev det i slutänden, vi koka ihop det med grädde och tillsatte lite svarta oliver, saltgurka och champinjoner men det vart en hel del tuggande men okej ändå för att vara misslyckande.

Presentation


Jag bor i Malaysia. Maten här är mycket söt och serveras med väldigt mycket ris. Här ska jag berätta hur jag ska ta mig ner till 2 siffrig vikt och även andra vardagliga saker. På viktresan har jag min man med mig.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

1 besvarad fråga

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards