Direktlänk till inlägg 29 mars 2014
Har lite svårt det där med recept, allt är på en höft och vad som finns hemma. Den lagas i ugnen så det är verkligen lätt att bara slänga ner vad man vill ha och så sköter det sig nästan helt själv.
Lägger benfri kycklingbröst i marinad i ett dygn eller några timmar om man har bråttom.
Lag:
4 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
rosmarin
1-1.5 dl olja
soya som inte är så salt
salt och peppar
Krossa och hackar vitlöken. Skala och skär ingefäran i strimlor. Blanda allt tillsammans och häll över kycklingbrösten som jag lagt i en plastpåse, blanda runt kycklingen och lägg i kylen.
När det är dax att laga till kycklingen så lägger jag den i en långpanna tillsammans med grönsaker och så häller jag över lagen, salta och pepprar lite till på grönsakerna, även lite mer rosmarin på.
Den här gången hade jag de här grönsakerna.
1 färskt broccoli huvud som jag skurit i mindre bitar
1 zuccini som skivas
1 stor äggplanta som skivas
champinjoner
1 morot i större bitar
3-4 tomater som skärs i stora bitar.
Ställer in allt i ugnen på 175 grader. När dom stått i ugnen i 20 minuter rör jag om och låter dom stå ytterligare 20 minuter. Häller på grädde och låter dom stå i 10 minuter till. Jag har en varmluftsugn så det går lite fortare.
Den här hösten 2014, fick vi besök av husets ägare i Malaysia. Vi anade att dom vill ha tillbaka sitt hus nu när dom flyttat tillbaka till Malaysia. Han fråga hur länge vi tänkt bo där och jag sa så länge som möjligt. Vi har bott i huset sedan det va...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|