Direktlänk till inlägg 23 februari 2014

Bounty bakning

Av Lena - 23 februari 2014 09:15

Nu börjar min man bli frisk för idag ville han göra Bounty eller Kokoschoklad. Receptet hittade vi som vanligt på LCHF Recept och orginalet kan ni se här

Jaha tänker ni kan hon aldrig göra efter recepten och svaret är jodå ibland så men den här gången gick det inte.

Till att börja med så har vi inte kokosfett utan byttes ut till kokosolja, kokosmjölk finns inte heller utan det är antingen pulver som man gör mjölk eller kokosgrädde och vi valde grädden :D Jodå jag ska skriva ner receptet. Vi provade att följa receptet någorlunda i alla fall men med 0.5 dl olja, 1 dl grädde och 1 dl kokosgrädde funkade inte så bra med 200 g kokos. Det blev snustorrt, ja alltså inte för att snus är egentligen torrt men det gick inte att rulla till några bollar eller avlånga stänger, så i med mer vätska.


Här kommer vårt recept i alla fall.


Ingredienser:

1 dl sukrin (Nästa gång ska vi utesluta det)

1 dl kokosolja

2 dl grädde

4 dl kokosgrädde

200 g riven kokos

200 g 72% choklad


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna, utom chokladen, till en jämn smet. Vi värmde på 2 dl av kokosgräddden då det egentligen ska kokas ihop.

Ställ in smeten i kylen så den får svalna i ca 1 timme. Lättare att arbeta med efter det

Forma sedan bollar eller små stänger. Ställ in dom i frysen i ca 1 timme.

Smält chokladen i en skål som står i ett varmvattenbad. Doppa "bollarna" i chokladen eller gör som vi pensla på choklad. 200 g choklad vart lite lite för alla bitarna som vi fick till men det täckte i alla fall någorlunda.


 Så här såg dom ut då vi tog ut dom från frysen igen efter penslandet av choklad. Tror jag hade lika mycket choklad på mina händer som på bitarna.

  

Genomskärning av en frusen Bounty. Direkt ur frysen är dom lite för hårda att äta och det är som om smaken försvinner men låta dom tina lite granna så är dom riktigt goda. 

Jag har döpt om dom till fettbomber


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 12 december 2016 14:56

Den här hösten 2014, fick vi besök av husets ägare i Malaysia. Vi anade att dom vill ha tillbaka sitt hus nu när dom flyttat tillbaka till Malaysia. Han fråga hur länge vi tänkt bo där och jag sa så länge som möjligt. Vi har bott i huset sedan det va...

Av Lena - 12 december 2016 10:58

Vi klarade julen bra. Vi gick faktiskt inte upp i vikt trots att vi åt både LCHF bröd, godis, kakor och bullar.  Å andra sidan gick vi inte ner i vikt heller. Står lite stilla så vi gjorde något som heter fettfasta för att kicka igång våran kropp. ...

Av Lena - 12 december 2016 08:59

Vi var i Bangkok över julen. Det blev lite för mycket gosaker men jag klarade mig rätt bra ändå. Lite av det jag bakade ser ni nedan: Bounty Cups 8 st (Original recept är från Bakasockerfritt) Botten: 17 g rumsvarmt smör 0.5 dl mandelmj...

Av Lena - 12 december 2016 05:47

Plötsligt hade det gått 10 år och jag måste ha nytt körkort. Det är alltså 10 år sedan som vi gifte oss och jag bytte namn. Tiden går fort.    När jag ska skicka in för att förnya mitt körkort, passar min man på att göra det oxå. Han har varit utan...

Av Lena - 12 december 2016 04:16

Det har hunnit gå över 2 år sedan senaste inlägget. Tro om det kommer att finnas någon som läser nu efter så lång tids uppehåll. Jag har inte varit helt på latsidan, finns i alla fall matbilder på Instagram. Där heter jag Janel6302.   Det blir ...

Presentation


Jag bor i Malaysia. Maten här är mycket söt och serveras med väldigt mycket ris. Här ska jag berätta hur jag ska ta mig ner till 2 siffrig vikt och även andra vardagliga saker. På viktresan har jag min man med mig.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

1 besvarad fråga

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards