Senaste inläggen

Av Lena - 7 juli 2014 12:14

Provade byxor idag och jag har gått ner från storlek 58 till storlek 52 då är det stretch jeans jag provat. 58orna dom är pösiga så stretchen i dom har jag ingen nytta av. 52orna sitter som dom ska utan att stretchen är uttänjd till bristningsgränsen, t.om glipa bak i ryggen. Efter det har jag inga mindre byxor så det blir till att ha pös tills jag nått mitt mål då   Jo jag har faktiskt ett par snickarbyxor i storlek 44, dom kommer jag ner i men jag kan inte knäppa och jag kan absolut inte sitta i dom. Förstår inte varför dom är med för jag har inte haft dom på år å dar men dom låg längst ner i en kista.


Så här sitter 52orna på mig nu och jag kan sätta mig och böja mig utan att tappa andan.


Idag har det ju varit vägning oxå. Mats vägde sig igår då han i går eftermiddag åkte till Bangkok, men vi glömde mäta honom. Jag har nu kommit ner i Mats startvikt och det är lite över 3 kg kvar tills jag nått 1 årsmålet.

Å nej, jag kommer inte kunna ha Mats förstora byxor för jag har betydligt mycket större lår och ända än han    Jag är nu nere i 16.7 kg och märker att det är samma siffror som 16/7 då jag kommer till Sverige, är det bra eller dåligt? Kommer jag att stanna här nu? *fniss*

Mats

Datum4-Nov30-JunJul-7SkillnadTotal
Vikt i kg108.993.393.00.315.9
Vatten i %53.455.355.4+0.1+2.0
Fett i %35.632.031.70.33.9
Bröst i cm117.0105.0105.00.012.0
Överarm i cm38.034.534.50.03.5
Midja i cm115.597.097.00.018.5
Höft i cm112.0102.0102.00.010.0
Stuss i cm115.5107.0107.00.08.5
Lår i cm69.064.064.00.05.0

Lena

Datum4-Nov30-Jun7-JulSkillnadTotal
Vikt i kg125.4109.5108.70.816.7
Vatten i %43.749.650.0+0.4+6.3
Fett i %56.045.044.30.711.7
Bröst i cm122.0115.5115.50.06.5
Överarm i cm45.544.044.00.01.5
Midja i cm117.099.098.01.019.0
Höft i cm134.0124.0125.0+1.09.0
Stuss i cm142.0122.0121.50.520.5
Lår i cm85.576.076.00.09.5


 

Av Lena - 6 juli 2014 11:45

Har kommit på att vi äter mindre mat även om det är mer fett och vi äter numera även mindre gosaker som muffins å sånt. Kanske vi börjar få lite bukt med vår mat ändå. Nu är ju våra bakverk ganska så feta ändå så det är ju egentligen ingen större fara.

Men nu kommer lite matbilder i alla fall

Ångad blomkål och bacon i gräddsås och kryddat med dragon. Jag ville så gärna ha bearnaise sås men sådan har vi inte och göra en egen vill jag inte då jag inte litar på äggen här men med dragonen i grädden här så blev det lite känning av beasås.   

Efter den misslyckade pulled indobuffalon så gjorde Mats en ny omgång fast den här gången pulled pork. Här med bönor och stekt ägg.  

 Förra gången som han gjorde pulled pork så var det ingen svål på men det var det den här gången och istället för att ta bort den så lät han den vara kvar. Nu vart den inge god då han glömt att salta den men stora och fluffiga vart dom i alla fall.  Kotlett med wokad spenat med vitlök. Spenaten kommer i klasar och med rötterna kvar. Jodå jag tog bort rötterna och stjälkarna.  Thuringian korv, en tysk örtkryddskorv som är så himla god och fet. Till den har vi blomkålsmos som vi har kryddat med salt, peppar och muskot. Hade 5 körsbärstomater kvar som slängdes i och mosades ihop med moset. Självklart är det en hel del smör och grädde.  Åt lunch ute en dag och den här gången provar vi på att äta på Subway och tar då en sallad istället för ett bröd. Det gick bra det oxå. Gissa vilken som är min och vilken som är Mats   Inte så svårt va?! Han har i alla fall en rendangkyckling och jag har en teriakikyckling. Jag har även lite chipottledressing + olja vilket hon tyckte var konstigt och Mats tog extra olja.  En av våra fläskbiffar med ägg och "lite" örtsmör, den här gången är det timjansmör.  Direkt när jag tittar på bilden tänker jag revbensspjäll men se det är det inte utan jag har för första gången provat att göra bacon i ugn och det lyckades ju. Det bubblar fortfarande i pannan när jag tar bilden.

Av Lena - 1 juli 2014 11:00

Nu har jag gjort Yoghurtbröd igen men den här gången har jag i Brödkrydda och jädrans va gott det blev.


Lite ost eller ungersk salamikorv på vart det ju ännugodare eller varför inte både salamin och osten på   

Hade lite svensk brödkrydda i brödet och lite mer solrosfrön. Mums

 Blir inte så mycket bröd men det gör ju inget då det ändå är godast med färskt och så går det ju så fort att baka det. Rör ihop, in i ugnen i 10 minuter.  Med den lite starkare osten vart det så himla gott. Om man vill ta lite kaviar till, vilket inte är så bra då kaviar innehåller en massa kolhydrater, men lite kan man unna sig någon gång, då blir det ännu godare tycker jag.  Mycket fett och lite kolhydrater, de är bra de.   Ungersk salami, stenhård men ändå jätte fet och god. Brukar skära tjocka bitar och jag brukar då även ha ost kuber till, alltså som snacks då.    Samma här mycket fett och lite kolhydrater.   

Av Lena - 1 juli 2014 10:30

Gick iväg för att skaffa mig nya läsglasögon för de billiga som jag har är inte så bra att sitta och läsa med. Jag har ju ändå olika styrka på ögonen. Känner oxå att jag blir himla trött i ögonen fort och när jag tittar upp så är allt suddigt i ca 1 timme.

Så iväg till optikerna, där blev jag skickad till en specialist då inget av det dom försökte visa vart bra, all text hade skugga. 

Hos specialisten fick jag veta att jag har början till gråstarr och så var det någon förändring längre in i ögat som han ville att en annan specialist skulle kolla på så jag fick en tid till den specialisten. Det här hände i början på Juni och i slutet av Juni var jag till nästa specialist och fick veta att jag har förändringar gula fläcken. Den kallas för AMD (Age Macular Degeneration) och det finns 2 varianter en våt och en torr och jag har då den torra varianten. Jag är bara i början på utvecklingen och dom vill avvakta med att göra något åt det utan jag ska ha vanliga läsglasögon så länge. 


Lite läskigt att bli undersökt i ögonen då dom droppar något i dom så pupillerna blir stora och så håller dom sig ett tag.

 

Hos första specialisten var jag inte förberedd på det så när jag kom ut från centrum så vart det fruktansvärt för ögonen då solen sken från en klarblå himmel. Vi höll oss inne i centrum tills det blev så pass mörkt och mina pupiller blivit lite mindre innan vi gick hem.

Så en mugg ispepparmintste på vårt favoritställe satt ju inte illa.

Hos andra specialisten hade jag med mig mina solglasögon fast just den dagen var det ingen sol men jag behövde dom ändå.

Nu har jag alltså ett par nya glasögon och det är betydligt mycket skönare att läsa även om jag råka läsa lite för länge så blir dom trötta men inte lika som tidigare i alla fall.

Kollade runt lite med dom i Sverige hur mycket det kostade att skaffa glasögon och kom fram till att mina bågar med tunnare glas, så jag slipper flaskbottnar på ett öga, 2 specialistundersökningar + taxi fram och tillbaka till den senare specialisten gick på typ samma som ett par bågar i Sverige.      

Av Lena - 1 juli 2014 10:15

Mats har tjatat om dom stora bitarna Indobuffalo kött att han vill göra något av dom och nu har han köpt 2 stora klumpar som han har då gjort "pulled indobuffalo" typ.


Gjorde en egen kryddblandning med bland annat grillkrydda, chili, spiskummin, rökvatten, rökt paprikakrydda och peppar. Lite lök och vitlök i botten och så smordes köttet in och olja förståss, in i ugnen i ca 7-8 timmar.

  Så här skalade vi vitlöken lite snabbt. Lät ju mycket då det var 2 plåtbunkar men det går bra att göra i en glasburk med lock oxå. Släng ner skaka och så är det rensat.  De 2 stora biffarna, kryddblandningen och vitlöken och lök i botten på pannan.


Inkryddat kött, köttet 8 timmar senare, vart lite misslyckat och väldigt trådigt och torrt. Vad gör man med det här? 

  Så här blev det i slutänden, vi koka ihop det med grädde och tillsatte lite svarta oliver, saltgurka och champinjoner men det vart en hel del tuggande men okej ändå för att vara misslyckande.

Av Lena - 30 juni 2014 11:10

Ibland är man bra duktig på att hålla sig inom ramarna. 2 veckor till godo och jag har nu nått mina -15 kg från då jag började skriva ner min vikt.

Mats

Datum4-Nov22-JunSkillnad30-JunSkillnadTotal
Vikt i kg108.992.7-0.893.3+0.6-15.6
Vatten i %53.455.30.155.30.0+1.9
Fett i %35.632-3.2320.0-3.6
Bröst i cm117.0105-2.01050.0-12.0
Överarm i cm38.0350.034.5-0.5-3.5
Midja i cm115.51003.097-3.0-18.5
Höft i cm112.0102-1.01020.0-10.0
Stuss i cm115.5106-1.0107+1.0-8.5
Lår i cm69.063.50.164+0.5-5.0

Lena

Datum4-Nov22-JunSkillnad30-JunSkillnadTotal
Vikt i kg125.4110.5-1.1109.5-1.0-15.9
Vatten i %43.749.40.649.6-0.2+5.9
Fett i %56.045.4-1.145.00.4-11.0
Bröst i cm122.0119.01.0115.5-3.5-6.5
Överarm i cm45.545.00.044.0-1.0-1.5
Midja i cm117.099.5-0.599.0-0.5-18.0
Höft i cm134.0125.00.0124.0-1.0-10.0
Stuss i cm142.0125.02.0122.0-3.0-20.0
Lår i cm85.577.00.076.0-1.0-9.5

En sak är säkert att när vi har varit i Bangkok så har vi inte så bra värden varken i vikt eller i mått. Vad som gör det vet vi inte. Den här gången har vi ökat på fettintaget och det har gett bättre viktresultat men sedan måtten, ja dom kan ju bero på att man kanske har blivit svullen av flygresan eller nått sånt.




Av Lena - 30 juni 2014 10:55

Nu när vi har smör så gjorde vi även fläskburgare. Hade 1.1 kg fläskfärs i frysen som vi gjorde en laddning på.

Som kryddning i färsen hade vi, på ett ungefär då vi har så himla svårt för att mäta.

blev nog 8 msk "turkisk" yoghurt

1.5 msk torkade örtkryddor

1 msk rökvatten

Några droppar worcestershire sauce

Salt och peppar

Kruskakli

1 ägg som man kan utesluta

Blanda allt och låt stå en liten stund innan man blandar i köttfärsen. Stek och njut. Vi gjorde ganska "normal" stora.

Självklart måste vi äta några till middag, eller 2 var vart det, tillsammans med SMÖÖÖR

Här är Mats burgare med persiljesmör och stekt ägg.    Å här är min men med ost på oxå och så han mitt smör smälta innan jag han få fram kameran :D


I Bangkok då vi var där nu sist då så gjorde jag oxå fläskfärsburgare men då hade jag i röd kurry som kryddning, alltså inga örtkryddor, rökvatten, worcestershire sauce inte heller kruskakli då vi inte hade någon där. Gjorde dom ganska stora och stekte dom på svag värme länge.

  Så här vart burgaren i Bangkok. Serverades med massor av majonsäs, skirat smör och ångad broccoli. Mums

Av Lena - 30 juni 2014 10:40

Vi har gjort eget kryddsmör. Det blev 5 olika smaker, eller ja nästan i alla fall. Kanon att ha till maten då man behöver lite extra smör och med lite gosmak på oxå.


Vi köpte färska kryddor och 225 g smörpaket. Smöret fick först stå framme lite så det blev mjukt. Därefter så la vi i först den kryddan som smaka minst i en matberedare, det är 200 g krydda i varje förpackning, sedan klicka i smöret och kör igång. Nu använder vi saltat smör så vi tillsätter inget salt, förra gången blev det för salt för att vara gott.

Så här vart smöret. Vi la tillbaka det färdigblandade i smörpapperet. Men hur ska vi nu veta vilket smör som är vilket?   Jo smörpaketet la vi i det paketet som de olika kryddorna kom i. Så här ser ni vilka smaker vi har. Kan säga att den Italienska och Engelska persiljan dom smakar lika dant.

 

Den här bilden har jag lånat från en av alla LCHF grupper om man vill göra med lite andra smaker så finns det idéer här. Vi har alltså gjort det absolut enklaste sättet man kan göra. 


Presentation


Jag bor i Malaysia. Maten här är mycket söt och serveras med väldigt mycket ris. Här ska jag berätta hur jag ska ta mig ner till 2 siffrig vikt och även andra vardagliga saker. På viktresan har jag min man med mig.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

1 besvarad fråga

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards