Senaste inläggen

Av Lena - 27 februari 2014 11:45

Idag vart jag ett år äldre och ett år närmare pensionen, men det är ett tag kvar till pensionen i alla fall.


Sov så länge så vi gick ner till the Curve och käka brunch, ja vi har ju ingen gas så det är svårt att laga mat och biffarna igår blev ju uppätna.


Dagen till ära så går vi till Morganfied´s och äter revbensspjäll och colslaw. Om man äter för 300 ringgit där så får man äta gratis i ett år, en gång i månaden men vi kom inte upp i den summan.


Passar på att vaxa mina ben, för vi ska åka till Bangkok och jag ska bada och sola, är tanken i alla fall.   För första gången så fanns det ingen tid direkt så vi får gå runt och ta död på tiden medan vi väntar. Förr va det lätt att gå till en av alla fik som finns i centrum men nu blir det inte så. Upptäckte att min klocka hade stannat så jag passa på att byta batteri i den.


När vaxningen var klar så gjorde vi något som vi inte har gjort någonsin, å då har vi ändå bott i Malaysia i 4.5 år, vi åktee till Subang Jaya. Hihihi ja det är bara ett av alla områden runt Kuala Lumpur. Här ska det finnas en butik som säljer Nexus mobil, den senaste och en sådan ska vi ha.

Våran Samsung är den första Samsung Galaxy och den börjar ge upp i alla funktioner, startar om och batteriet dör ganska så snabbt och hänger sig titt som tätt. Går ibland inte ens att ringa till dom. Efter 4 år får man väl säga att den har gett upp. Vi har en Sony Ericsson som är över 7 år gammal och funkar fortfande men den har lite liten display för att försöka läsa på intenet å så, gamla ögon.   

Hitta en taxi som tar oss dit. Är en bit att åka märkte vi och ingen av oss vet egentligen vart vi ska, inte ens taxichaffisen men vi hittade i alla fall nästan. Vägskyllning är inte dera stora hitt. Gick runt lite och passerar nästan butiken men svänger av förtidigt och går en extra runda. Lite motion skadar inte.


När vi hittade butiken visa det sig att det var inte alls där dom sålde mobiler utan på andra sidan vägen och jösses va knökat med folk det var där. 


Varför åka så för att köpa en Nexus 5 telefon, jo den säljs bara där och på någon enstaka småbutiker, och egentligen så säljs den inte i landet över huvudtaget.   

Nu så ska vi ha tag på en taxi hem och det va inte det lättaste. Vi använder MyTeksi men ingen ville plocka upp oss. Det är väl så då det är i värsta rusningstiden. Vi går runt lite och hoppas på napp och av någon anledning så har Mats råkat göra en fickrigning och fått napp. Rena rama turen att han tog upp telefonen för att kolla så nu vart det en liten språngmach till upplockningsstället som han skrivit in.     

Jo nog tog det tid att komma hem då köerna stod mest stilla. Inte bara för att det är mycket trafik utan även för att det är en jädrans massa vägbyggen.


Ingen tårta vart det till mig men jag klarar mig utan det och jag fick en ny telefon. Resten av kvällen var det till att försöka lära sig hur den fungerar och ladda ner alla appar som man hade i andra telefonen.


Kollar in på FB innan jag lägger mig och har fått massor med grattishäsningar och det är så himla trevligt att se dom, det liksom förgyller dagen men bästa hälsningen fick jag från mina vänner i Sollefteå.

 De här brudarna och jag träffades och åt middag ihop flera gånger per år men nu blir det bara en gång om året. Just idag hade dom en middagsträff och då skickade dom den här underbara bilden till mig. I sommar tar vi igen det med mig med. Love you brudar

De här grejerna är tillbehör till telefonerna. Vi har kommit fram till att den blå stora är till för att ladda telefonen i bilen, så kloka vi är   Den stora orange saken ska fungera som att luta mobilen mot på ett bord men den funkade inte så bra. De hmm dildoliknande sakerna är "pennor" som man kan använda istället för fingret då man ska dutta på saker. De öronhängsliknande sakerna stoppar man i uttaget för hörlurar. Kom fram till att det är enda sättet att skilja min och Mats telefon då jag inte kan hänga min tigger på den. Kaninen och tigger har i ingen aning om vad dom är bra för.  

ANNONS
Av Lena - 26 februari 2014 11:30

Tro nu inte det är de naturliga gaserna som kommer ut där bak utan det här är gasen till spisen.

Precis när pannbiffarna var stekta tog gasen slut och där stod vi med halvfärdig middag. Det blev som det blev bara pannbiff och lite gurka till middag.


Det är det som är det tråkiga med att ha gasspis att gasen plötsligt tar slut, fast man kan ju se det som lite spännande oxå   

Här får vi beställa gasen själv så nu är det upp till oss att få kontakt med dom som vi använder oss av och få dom att leverera en tub och det brukar gå fort från det man har fått kontakt till leverans.


När vi bodde i Dubai så var det central gas och där hände det en gång att vi precis hade börjat laga mat då gasen tog slut. Då är det ju alla lägenheter som blir utan gas. Den gången vart det till att ställa den halvfärdiga maten i kylen och köra något i micron. Tog två dagar innan vi hade gas igen.


Idag fick vi i alla fall ingen gas och det berodde inte på att vi inte fick tag på någon utan det va bara Mats som inte ides ringa.

ANNONS
Av Lena - 24 februari 2014 10:00

Ja som ni vet har / är min käre man sjuk men är ju som tur är på bättringsvägen. Va svårt att höra vad han sa då hans röst nästan var borta. Nu är det bara hostan kvar.

I 1.5 vecka har han i princip legat nere i soffan och sovit blivit serverad mat men han har inte ätit så mycket men pga att han måste äta när han tar medicinen så har han i alla fall fått i sig mat och fett. 


Va lite intressant att se om det hade hänt något på vågen eller om han kanske rent av gått upp men den visade på minus även den här gången.


Jag är så glad att mina lår börjar att minska 7.5 cm och det märker jag på mina byxor. Midjan 14.5 cm är inte illa heller. Nackdelen är att skinnet är bra löst nu och sladdrigt nu och värre kommer det nog att bli. Tur vi går långsamt ner så att det hinner med sig lite i hopdragningen  


Mats

Datum4-Nov17-Feb24-FebVecko SkillnadTotalt
Vikt i kg108.998.897.9-0.9-11.0
Vatten i %53.453.653.8+0.2+0.4
Fett i %35.635.234.8-0.4-0.8
Bröst i cm117.0106.0108.5+2.5-8.5
Överarm i cm38.035.535.0-0.5-3.0
Midja i cm115.5100.0101.5+1.5-14.0
Höft i cm112.0105.5108.5+3.0-3.5
Stuss i cm115.5110.5109.5-1.0-6.0
Lår i cm69.066.066.5+0.5-2.5

Lena

Datum4-Nov17-Feb24-FebVecko SkillnadTotal
Vikt i kg125.4118.3116.7-1.6-8.7
Vatten i %43.746.547.2+0.7+3.5
Fett i %56.050.849.5-1.3-6.5
Bröst i cm122.0118.5122.0+3.50.0
Överarm i cm45.544.045.0+1.0-0.5
Midja i cm117.0103.0102.5-0.5-14.5
Höft i cm134.0130.0129.0-1.0-5.0
Stuss i cm142.0125.0128.0+3.0-14.0
Lår i cm85.581.078.0-3.0-7.5
Av Lena - 23 februari 2014 09:15

Nu börjar min man bli frisk för idag ville han göra Bounty eller Kokoschoklad. Receptet hittade vi som vanligt på LCHF Recept och orginalet kan ni se här

Jaha tänker ni kan hon aldrig göra efter recepten och svaret är jodå ibland så men den här gången gick det inte.

Till att börja med så har vi inte kokosfett utan byttes ut till kokosolja, kokosmjölk finns inte heller utan det är antingen pulver som man gör mjölk eller kokosgrädde och vi valde grädden :D Jodå jag ska skriva ner receptet. Vi provade att följa receptet någorlunda i alla fall men med 0.5 dl olja, 1 dl grädde och 1 dl kokosgrädde funkade inte så bra med 200 g kokos. Det blev snustorrt, ja alltså inte för att snus är egentligen torrt men det gick inte att rulla till några bollar eller avlånga stänger, så i med mer vätska.


Här kommer vårt recept i alla fall.


Ingredienser:

1 dl sukrin (Nästa gång ska vi utesluta det)

1 dl kokosolja

2 dl grädde

4 dl kokosgrädde

200 g riven kokos

200 g 72% choklad


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna, utom chokladen, till en jämn smet. Vi värmde på 2 dl av kokosgräddden då det egentligen ska kokas ihop.

Ställ in smeten i kylen så den får svalna i ca 1 timme. Lättare att arbeta med efter det

Forma sedan bollar eller små stänger. Ställ in dom i frysen i ca 1 timme.

Smält chokladen i en skål som står i ett varmvattenbad. Doppa "bollarna" i chokladen eller gör som vi pensla på choklad. 200 g choklad vart lite lite för alla bitarna som vi fick till men det täckte i alla fall någorlunda.


 Så här såg dom ut då vi tog ut dom från frysen igen efter penslandet av choklad. Tror jag hade lika mycket choklad på mina händer som på bitarna.

  

Genomskärning av en frusen Bounty. Direkt ur frysen är dom lite för hårda att äta och det är som om smaken försvinner men låta dom tina lite granna så är dom riktigt goda. 

Jag har döpt om dom till fettbomber


Av Lena - 21 februari 2014 09:07

Min sjuke man ville ha smörgås så han leta reda på ett recept på LCHF scones. Receptet hittade han på den här sidan http://ekbladbakar.blogspot.com/2013/04/lchf-scones.html?m=1  Men jag ska skriva ner det här och vi gjorde lite lite annorlunda.


Ingredienser till 2 scones eller en stor som vi gjorde.


3 dl Mandelmjöl

2 msk Fiberhusk (samma som krossad phyllisfrön)

1 tsk Salt

1.5 tsk Bakpulver men vi tog 2 tsk för den ville klumpa sig

50 g Smör

3 Ägg

1 dl Vispgrädde


Blanda de torra ingredienserna och smula ner smöret så det blir en smulig massa.

Vispa ihop ägg och grädde 

Blanda ihop allt till en smet, blev väldigt löst nästan som en pannkakssmet

Låt svälla i 5 minuter, vi lät det stå i 15 minuter

Den var ändå väldigt lös så jag hällde i lite kruska kli så den blev lite fastare.

Klicka ut på plåt och forma till två scones, fast där gjorde vi en enda stor istället.

Baka i 200 grader i 15 minuter.


Enligt receptet ska det vara 1 tsk Kardemumma men det uteslöt vi men nästa gång ska vi prova och ha i brödkryddor.


Jag tyckte den va god men oj vad mäktig den är. Tog en 4:e del av den stora och bredde på smör, ost, skinka och majonäs på, la sig som en klump i magen och mätt var jag länge.


Mats som är sjuk tyckte den va väldigt salt men det tyckte inte jag och jag är väldigt känslig då det gäller salt. 

Åt den medan den var varm men det gick bra att äta den kall senare 

Lite blek så den kanske hade kunnat varit inne en liten stund till  

Av Lena - 20 februari 2014 08:45

Ibland verkar det som om allt packar ihops sig på en och samma dag. Idag var en sådan dag.

Jag var säker på att jag skulle till kiropraktorn på måndag men igår ringde dom för att konfirmera att jag tänker komma idag klockan 12. Ojsan hejsan svejsan hur det kan gå, jag som ska på SWEA årsmöte mellan 10-12. Som tur var så hade dom en tid till mig 14:30 idag och det va helt okej att ändra.

 

Så upp tidigt idag för att försöka få en taxi som vill ta mig till Bangsar. Har skrivit ut karta och adress för säkerhetsskull. Använder MyTaxi och wow jag fick en taxi som vill köra mig fast klockan är 9 på morgonen.

På mötet var det självklart fika med fruktspett, pepparkaka och semla. Jag tog inget av det och jag känner mig faktiskt väldigt stålt över mig själv. “Mats sa när jag kom hem-Du hade ju kunnat tagit allas grädde” Ja det hade jag ju kunnat om det va någon som ville bli av med den men det såg inte ut så.

Det vart inte bara årsmöte utan även hejdå till en som flyttar hem till Sverige.

 

 

Det här va jag duktig och inte åt. (Men frukten såg lockande ut)

 

Nu skulle jag ta mig från det här bostadsområdet och här går inga taxin förbi men jag och M, som kommer från Port Dickson med tåg och sedan taxi, har turen att få skjuts till något bra ställe där det finns taxi. Vart så att vi 3 gick och åt lunch tillsammans innan vi jaga taxibilar. Hitta en restaurang som hade kött och grönsaker.

 

Åker direkt till “The Curve” och går till min kiropraktor efter jag varit in på apoteket för att försöka få någon antibiotica till Mats. Ja alltså vi har kommit fram till att Mats har fått en halsfluss. Men se jag måste ha recept numera för att köpa det. Hmm vad gör jag nu. Ähh jag fick fundera på det medan jag va hos kiropraktorn.

Det jag nu gjorde var en ren chansning. Jag gick till kliniken som finns här, typ som ett liten vårdcentral, och bad att få prata med doktorn för min man behöver antibiotica. Fick skriva in Mats namn och passnummer och så fick jag gå in till doktorn. Han ville att Mats skulle komma dit men jag förklara att vi har ingen bil och han har feber och är väldigt sjuk. “Han orkar ju inte ens gå upp för trapporna” men det sa jag inte. Har ingen aning om vad halsfluss heter på engelska så jag snacka om streptokocker, som jag inte heller vet om det heter samma på engelska och att det är svullet i halsen, infektion osv. Berätta oxå att jag har själv haft så, vilket jag har fast senast för 20 år sedan men det berätta jag inte, och jag känner igen symptomen, vilket jag gör fast det gått 20 år. Ja i alla fall så fick jag utskrivet antibiotica till honom för 5 dagar och va det så att han inte blir bättre så får han så lov att ta sig dit så dom får ta prover. Ja jag får väl låna en kundvagn på Tesco och köra han dit.


Nu va det bara handla och sedan gå hem. Huvudvärk som heter duga så jag slängde mig handlöst på soffan resten av kvällen. Jo jag va upp och värmde kycklingen så vi fick oss lite middag.


Av Lena - 17 februari 2014 06:45

Än är jag inte sjuk i alla fall men veckan som Mats varit borta har jag ätit dåligt med mat och jag har ätit potatis. Fy på mig men jag älskar potatis och jag tänkte att lite potatis kan inte skada men det gjorde det tydligen.   


Men sjuk ska man tydligen vara för Mats han meddelade på torsdagen att han var påväg att bli sjuk och hem kom han på fredagen och är tjock i halsen och pratar konstigt och lite feber. Tack för det. Då är frågan när blir jag sjuk nu då, nää i med massor av c-vitaminer och vitlök och ingefära i förebyggande.

Mats sov hela helgen så jag såg inte så mycket av honom och han åt himla lite, inte bara att han inte har så mycket aptit utan oxå att halsen är så svullen så det gör ont att svälja.


Mitt i allt så vart vi utan vatten i köket. Som tur är så har vi 2 jätte tankar med vatten så vi har vatten överallt annars och vi klarar oss ett tag i alla fall. Det som har hänt är att en vattenledning har grävts av så dom har måsta stänga av hela systemet och inte bara vårt område blev drabbade.


Nu är det i alla fall måndag och vi väger oss. Ja det blev lite dåligt med mätning och vägning i förra veckan.

Mats

Datum4-Nov9-Feb17-FebVecko SkillnadTotalt
Vikt i kg108.9101.698.8-2.8-10.1
Vatten i %53.452.553.6+1.1+0.2
Fett i %35.637.435.2-2.2-0.4
Bröst i cm117.0109.5106.0-3.5-11.0
Överarm i cm38.036.035.5-0.5-2.5
Midja i cm115.5101.0100.0-1.0-15.5
Höft i cm112.0108.0105.5-2.5-6.5
Stuss i cm115.5112.5110.5-2.0-5.0
Lår i cm69.067.066.0-1.0-3.0

 

Lena

Datum4-Nov10-Feb17-FebVecko SkillnadTotal
Vikt i kg125.4116.9118.3+1.4-7.1
Vatten i %43.747.146.5-0.6+2.8
Fett i %56.049.850.8+1.0-5.2
Bröst i cm122.0118.0118.5+0.5-3.5
Överarm i cm45.545.044.0-1.0-1.5
Midja i cm117.0103.0103.00.0-14.0
Höft i cm134.0131.5130.0-1.5-4.0
Stuss i cm142.0127.0125.0-2.0-17.0
Lår i cm85.581.581.0-0.5-4.5

Jag ska aldrig äta potatis igen, i alla fall inte 4 stycken under samma vecka   Tur jag gick ner 1 kg veckan innan, alltså den 10:e.


Har nu varit och inhandlat lite medikament till den sjuke mannen då halsontet inte vill ge med sig och han har börjat hosta.Av Lena - 10 februari 2014 06:00

Idag bar det då av till Port Dickson med Swea. För den som inte vet så är Swea typ Svenska kvinnor ute i välden grupp och jag tillhör då SWEA i Kuala Lumpur

 

Nu skulle jag åka med några från Mont Kiara klockan 9:30 på morgonen, gäsp. Var lite nervös att jag inte skulle få någon taxi för det är jätte svårt att få det här på morgonen. Försökte mig på vår fina app MyTaxi och det fanns över 100 taxin i området men ingen vill köra mig till MK fast jag la in dricks. *morrar* Som tur är så börjar jag i tid, har lärt mig av tidigare taxi försök, så jag tar mitt pick och pack och börjar min vandring mot centrum. Har en sådan tur att det kommer 2 taxin inne i vårt område. Dom har skjutsa maids till några grannar. Ofta är det ju så här att när det regnar eller är den tiden på dygnet då det är mycket trafik är det svårt att få en taxi. Dom är inte så villig att köra då och gärna försöker sig på att ta ett fast pris vilket ofta ligger 3 ggr så högt som om man kör med taxameter. Nog om taxi i Malaysia.

 

Det är ca 10 mil ner till Port Dickson och det tar ca 1.5 timme beroende på trafiken då. Motorväg mest hela vägen, bara sista lilla snutten ut till M’s hem som är liten och smal. Hon bor ute på en udde lite nedanför själva Port Dickson “city” Precis så som jag skulle kunna tänka mig bo.

 

Vi åker in till PD och äter lite lunch. Det är på en Thai restaurang och jag fick tag på kyckling med cashawnötter och grönsaker och självklart inget ris. Vattnet var ingen höjdare så jag fick köpa vatten på 7 eleven efter maten.

 

När alla anlänt vid 2 tiden så åker vi iväg och tittar på lite stenar och en grav som det finns en historia om, som jag inte tänker berätta här men om ni vill läsa mer om dom så kan ni göra det här och här den sista länken kan man även läsa lite om PD.

 

Vi fortsatte till ett kinesiskt tempel som hade en anknytning till de här stenarna och personen i graven.

 

Titta på lite gummiträd

 

Till slut var det dax att ge sig ut på floden, Sungai Linggi. Här är det rikt med fåglar och andra djur så som krokodiler, apor av olika slag, eldflugor. Man ska ha kikare med sig men jag har ingen sådan och självklart gav kameran upp så under flodfärden så blev det endast bilder med telefonen.

 

Vi såg två krokodiler, en liten som ingen han ta bild på förrän den var nere i vattnet och en som var över 4 meter lång som låg och lurade på fåglarna som samlades inför natten. Först ser vi svansen som en stor taggig trärot, sedan kom hela kroppen.


Det var en lång dag så jag var väldigt trött då vi äntligen kom hem. Hon som körde var snäll och tog vägen förbi mitt område så jag sla
pp stå där sent på kvällen, trött å eländig och ska försöka få tag på en taxi.

                           

Presentation


Jag bor i Malaysia. Maten här är mycket söt och serveras med väldigt mycket ris. Här ska jag berätta hur jag ska ta mig ner till 2 siffrig vikt och även andra vardagliga saker. På viktresan har jag min man med mig.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

1 besvarad fråga

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ FatInKL med Blogkeen
Följ FatInKL med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se