Direktlänk till inlägg 30 juni 2014
Nu när vi har smör så gjorde vi även fläskburgare. Hade 1.1 kg fläskfärs i frysen som vi gjorde en laddning på.
Som kryddning i färsen hade vi, på ett ungefär då vi har så himla svårt för att mäta.
blev nog 8 msk "turkisk" yoghurt
1.5 msk torkade örtkryddor
1 msk rökvatten
Några droppar worcestershire sauce
Salt och peppar
Kruskakli
1 ägg som man kan utesluta
Blanda allt och låt stå en liten stund innan man blandar i köttfärsen. Stek och njut. Vi gjorde ganska "normal" stora.
Självklart måste vi äta några till middag, eller 2 var vart det, tillsammans med SMÖÖÖR
Här är Mats burgare med persiljesmör och stekt ägg. Å här är min men med ost på oxå och så han mitt smör smälta innan jag han få fram kameran :D
I Bangkok då vi var där nu sist då så gjorde jag oxå fläskfärsburgare men då hade jag i röd kurry som kryddning, alltså inga örtkryddor, rökvatten, worcestershire sauce inte heller kruskakli då vi inte hade någon där. Gjorde dom ganska stora och stekte dom på svag värme länge.
Så här vart burgaren i Bangkok. Serverades med massor av majonsäs, skirat smör och ångad broccoli. Mums
Den här hösten 2014, fick vi besök av husets ägare i Malaysia. Vi anade att dom vill ha tillbaka sitt hus nu när dom flyttat tillbaka till Malaysia. Han fråga hur länge vi tänkt bo där och jag sa så länge som möjligt. Vi har bott i huset sedan det va...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | |||||||||
|