Direktlänk till inlägg 4 januari 2014
Idag kom ugnen tjoho. Lätt som en plätt att bära men sedan vad det att få den att passa på micron för någon annan plats har vi inte plats för den.
Den är bredare än micron och ställa micron ovanpå går inte för den blir jätte varm och plåten på den va lite av det vekaste lagret men man kanske inte ska begära så mycket av en billig ugn.
Hitta lite rör i förrådet och "snickrade" ihop underdelen på ugnen så den kan stå stadigt på den lilla micron som inte är så liten egentligen.
Det första som vi lagar i den är en päronpaj. Ja receptet va på äppelpaj men vi hade inga äpplen utan bara päron och mandariner förståss.
Receptet hittade jag på "Hitta recept" som är en del av "My Taste" Länken till orginalreceptet är här.
Vårt recept vart så här.
2 päron
0.5 msk kanel
1 dl krossad mandel
0.5 dl kokosflingor
0.5 dl hackade valnötter
1 tsk vailjpulver
75 g rumsvarmt smör
1 ägg
0.5 dl havregryn
Ingefärskrydda
Ugnsvärme 175 grader i varmluftsugn
Smöra en form
Skala och skiva päronen
Blanda alla nötter, kokosflingor, vaniljpulver i en skål med smör och gör en smuldeg men genom att vi har ett ägg i så kunde vi göra en botten istället och så gräddade vi pajskalet först och sedan las frukten som vi vänt i kanel i botten och gräddade i 25 minuter eller tills frukten blir mjuk.
Den här hösten 2014, fick vi besök av husets ägare i Malaysia. Vi anade att dom vill ha tillbaka sitt hus nu när dom flyttat tillbaka till Malaysia. Han fråga hur länge vi tänkt bo där och jag sa så länge som möjligt. Vi har bott i huset sedan det va...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|