Alla inlägg under december 2013

Av Lena - 16 december 2013 10:30

Men glad i alla fall  

Ja alltså, fast jag ökade lite i vikt den här veckan så är det så lite så jag är glad i alla fall. “Förr i tiden” då det var dax för “lingonvecka” gick jag upp 3-4 kg det kan slå ner vilken person som hellst speciellt om man kämpar för att gå ner i vikt.

 Mats

Datum4-Nov16-DecSkillnadTotal
Vikt i kg108.9102.5-0.8-6.4
Vatten i %53.455.3+0.7+1.9
Fett i %35.632.0-1.3-3.6

 

Lena

Datum4-Nov16-DecSkillnadTotal
Vikt i kg125.4120.7+0.4-4.7
Vatten i %43.745.5-0.1+1.8
Fett i %56.052.6+0.2-3.4

Som ni ser så har vi glömt att mäta oss den här veckan. Kanske vår hjärna har blivit mindre oxå...hmm



 

Av Lena - 15 december 2013 17:28

Vaknar upp av att magen vrids om och höfter och lår gör ont. Jodå det är dax för månadsvärken. Jag som trodde det var över nu. Jag har ju passerat bästföre datum så varför hålla på och komma tillbaka lite då och då? Ja precis den kommer när DEN har lust, kan gå si så där 2 månader eller som nu 3 månader mellan gångerna. Inte undra på att kvinnor blir grinig när dom kommer in i klimakteriet eller övergångs åldern. Hålla på och komma så här när som hellst hur som hellst kan ju göra vem som hellst grinig. ;)

 

  Inte nog med det, sedan följde det med en migränattack med lite illamående och yrsel. Räckte det inte med att jag legat sjuk i en vecka, hostar fortfarande? Riktigt sur och grinig känner jag mig idag, vill inte ens tänka hur jag kommer att vara i morgon vid vägningen.

Ja alltså jag menar en hel vecka med enda motion som förekommit är 44 trappsteg ner till soffan, 44 upp till sängen, hosta för magmuskler och kanske lite för lite mat på det. Ja ja de hornet får jag ta i morgon.

 

Läser runt på en hel del LCHF sidor och hittar massor med saker man kan baka men många ska ha sötningsmedel i och här finns inte det. Har nu beställt från Sverige så jag får efter jul OM dom hittar och OM dom kommer ihåg att köpa det förstås.


Nä nu ska jag gå och lägga mig och se om inte min dag kanske blir lite ljusare i morgon. Har planerat in en lugn prommis till centrum.
  

Av Lena - 14 december 2013 08:46

Det är inte lätt att baka med en ugn som inte fungerar så där jätte bra. Luften i varmluftsugn blir liksom inte så där jätte varm men vi har ju som ni sett bakat i alla fall.

 


Skrev tidigare om ett bröd som vi bakat och som jag länkade till. Vi har bakat det igen och jag skulle vilja säga att det känns ungefär som dom där riktigt tunna grova fullkornsbröden. Lite smuliga. Genom att det är både salt i och på dom så tycker jag att det blir för salt med även smör på så jag håller mig till bara ost och det är så himla gott.

Lägger ut länken igen. LCHF Knäckebröd som inte är knäckebröd när vi bakar då. Det kallas även för fröknäcke, eller snarare det kallas oftare för fröknäcke än för knäckebröd.

 

Så här ser vårt bröd ut.


Det går ju ganska bra att baka det som egentligen bara ska bli lite torrt i vår trasiga ugn. Lite tjatig va? om att jag har en trasig ugn liksom. Får väl hoppas att tomten hittar hit med en ny ugn så jag kan tjata om att va bra det går att baka och laga mat i den nya ugnen.

Av Lena - 13 december 2013 07:00

Idag är det lucia lite överallt i Sverige och även här i Malaysia för där det finns Svenskar finns det lucia.

Inga lussibullar blir det men vi har bakat LCHF pepparkakor. Lite svårt att göra det då det inte finns allt att köpa här, i alla fall har vi inte hitta det ännu. Receptet som jag försökte följa innehåller följande och finns utförligt på http://www.lifezone.se/recept/lchf-hogtider/lchf-pepparkakor-2/

 

100 g smör

1 tsk kardemumma

1 tsk nejlikor (malen)

1 tsk ingefära (malen)2 tsk kanel

1 dl vispgrädde

1 msk mandelsmör

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

2 msk fiberhusk

 

Kryddorna finns här att mala men vi har färdiga påsar från Sverige. Mandelsmör har vi inte men har något som är som kokosfett som jag lägger i en klick, mandelmjöl har vi inte heller utan där mal vi mandeln själv, kokosmjöl har vi inte så det hoppar vi över och tar mer av fiberhusk istället.

 

Degen såg inte så där jätte aptitlig ut och vi smakade på den och hmm tja det smaka typ starkt. Lägger in den i en påse och låter den ligga i kylen i några timmar innan vi försöker att baka. Skär små skivor och platta ut med fingrarna för kavla det kan vi glömma.

Slänger in första omgången i vår trasiga ugn och ha på full effekt på varmluften, men det blir inte så varmt men vi låter kakorna vara kvar lite längre sedan lite grillning på det och ops dom blev brända. Smakar på de som inte vart så brända och vart lite överaskade att ja dom smakar som pepparkakor. 

 

 

Provar nästa omgång och kör först grillning och sedan varmluft. Dom blir inte brända men dom blir inte heller riktigt torra som dom förra omgången. Det vill säga att det hade säkert gått bättre med en fungerande ugn. Ja ja men nu har vi lite pepparkakor att fika med tillsammans med en kopp kaffe för Mats och en Cola Light till mig.

Även som obrända så ser dom ju inte så där jätteaptitliga ut men dom är ätbara.   

 

Som ni märker så är jag lite piggare idag men hostskrället hänger kvar och det där med kondis, det tar vi någon annan gång

Av Lena - 12 december 2013 17:44

På fredagen då Mats var iväg på sin 3:e kursdag så tog jag det bara lungt. Vila lite liksom efter allt prommenerande. 

På lödagen körde jag pilates och så vanligt hushållsarbete, tvätt - tills det börja regna, disk osv. På kvällen började jag få ont i kroppen och tänkte att jag fick träningsvärk lite väl fort.

På lördagen var jag däckad med halsen svullen och ond, nästäppa och feber i kroppen. 

Så har jag nu varit i 5 dagar. På måndagen kände jag mig lite bättre, inte ont i halsen men snorig å dann, vilket jag fick igen på tisdagen med hård hosta, vilket jag i och försig alltid får då jag får hosta. Nu är det tungt att gå i trapporna eller över huvudtaget att göra något. Hjärtat dunkar på så fort jag rör på mig och när jag kommer till våning 2 måste jag stanna och vila för att orka fortsätta upp till sovrummet.

Hostar fortfarande men hoppas att jag snart är frisk och kry.

Vi både mätte och vägde oss i måndags så det resultatet kommer här.

Mats

Datum4-Nov9-Dec

Vecko

skillnad

Total
Vikt i kg108.9103.3-0.1-5.6
Vatten i %53.454.6-0.1+1.2
Fett i %35.633.3+0.2-2.3
Bröst i cm117.0110.0+0.5-7.0
Överarm i cm38.037.0+1.5-1.0
Midja i cm115.5105.5-0.5-10.0
Höft i cm112.0109.5+0.5-2.5
Stuss i cm115.5113.00.0-2.5
Lår i cm69.067.0-3.0-2.0

Lena

Datum4-Nov9-Dec

Vecko

skillnad

Total
Vikt i kg125.4120.3-1.5-5.1
Vatten i %43.745.6+0.5+1.9
Fett i %56.052.4-1-3.6
Bröst i cm122.0123.5+4.5+1.5
Överarm i cm45.542.0-1-3.5
Midja i cm117.0103.0+1-14.0
Höft i cm134.0133.0-1-1.0
Stuss i cm142.0129.0-3-13.0
Lår i cm85.581.0-4-4.5

När det gäller måtten får man nog ta det med en nypa salt. Jag menar över brösten, beror ju på vilken BH jag har men i stora hela så. 5 Kg på 5 veckor får man nog vara väldigt nöjd med även då det har varit + ibland.

Mats vart det inte så bra då han under kursdagarna åt både ris och söta efterrätter.

Av Lena - 6 december 2013 17:30

Vi åkte in på tisdag eftermiddag och checkade in på hotellet som ligger precis vid tågstationen, central. Hotellet heter så klyftigt som Hotel Central. Här bodde vi första nätterna då vi flyttade till Malaysia, det är 4 år sedan nu den 14:e December. Hu va tiden går fort.

Vi var lite hungrig då vi inte åt middag innan vi for och det skulle vi har gjort. Sprang runt och leta något som kanske inte bara har ris i sina rätter och det blev då KFC (Kentuckey Fried Chicken) Kyckling och coleslaw wart det på hotellrummet. Hittade även en mörk choklad som ej har tillsatt socker och med mintsmak. Räcker med en liten bit och den är god.


På onsdagen åkte Mats och Kevin iväg och kursade sig. Jag väntade till klockan nästan var 10 så att affärerna han öppna. Åkte monorailen in till Imbi Stationen (Berjaya Times Square) hit åkte jag bara för att fota deras juldekroation. Har gjort det sedan jag flyttade hit. Härifrån går jag sedan mot Pavilion, ett annat lite dyrare och fancy pancy shopping center. MEN nu var det inte bara att gå dit. Jag skulle gena men när jag kom liksom runt hörnet så hade dom stängt av vägen och hänvisade in till Sungei Wang Plaza. Va väl inte så svårt, kan ju gå igen där oxå och passa på att fota men hissen gick bara upp till taket, där det är parkeringsplats. Va...f*n Efter att ha provat 3 gånger med att åka upp och ner så kliver jag av på parkeringstaket och åker ner med rulltrapporna som fanns där. Ja ja det ska vara om sig och kring sig.

Det byggs en hel del inne i city. Den nya LRTn ska gå där. Efter många om och men så kom jag tillslut till Pavilion. Deras julsmyckning brukar vara lite extra och det var den i år oxå. Nu skulle jag inte bara göra det utan jag skulle leta reda på en affär som jag och Jimmy va in på i april men kom jag ihåg vad den heter då? Nää men jag vist ungefär vart den låg men där låg ingen sådan affär.

Gick på en utställning istället.

Bilden till höger är bla från den utställningen. Jag har sett en bild på den där "boken" och tänkt att jag vill se den i verkligheten och nu har jag fått det.

Tar gångbron över till KLCC. Det är första gången som det varit så mycket folk som gått på den där bron. Varje gång som jag och Mats gått där så har det typ varit vi och vakterna men nu var det verkligen fullt åt båda hållen.

KLCC eller Suria som det heter, hade lite "fattig" juldekoration, ser nästan ut som den som dom hade i fjol.

Besöker den stora Japanska bokhandeln Kinokuniya som brukar ha det mesta men ingen av böckerna jag är ute efter fanns.

  Tar och käkar här på ett ställe som heter Secret Recepi. Det är egentligen en massa bakelser där men dom har även mat och nu märkte jag att dom t.om har utökat menyn. Jag beställde in en fisk och bad att få mer grönsaker och mindra potatis. Kyparen titta på mig jätte konstigt men det verka som att jag fick det i alla fall. I och försig beställer man en rätt med potatis på ett eller annat vis här så får man inte så mycket. Fisken hade som pesto på sig och den var jätte god och inte va den bröad heller. 

Lite vuxenpoäng då jag drack en kopp chokladkaffe, ja jag dricker ju inte kaffe, och valde verkligen att ha kaffe i chokladen men ville ha mindra socker. Drack den medan jag väntade på att Mats och Kevin skulle komma. Tog en stor och jag vart ju mätt på den så när dom kom och ville äta ja då fick dom äta själva. 

Självklart blev jag hungrig på kvällen men som tur var så fanns det kyckling kvar i kylen sedan igår.

9 timmar va jag ute och i princip gick och stod hela tiden bortsett då jag åt, drack och vänta på att Mats och Kevin skulle äta klart så säg i alla fall 7 timmar på stående fot.

Det va en dag :D


Nästa dag va jag egentligen inte in till stan något alls utan for till Taman Jaya och AmCorp Mall. Här bodde vi de första 6 månaderna i en liten studio med utsikt in mot city. Väldigt vacker vy med även en park nedanför. Skulle gärna bo där om det inte hade varit så att det är bara små små studion på 50 kvm. 

Här har dom en bokhandel som heter BookXcess och dom har nya jättebilliga böcker. Nu hittade jag ingen av de böckerna jag letar efter men en bok kom jag ut med i alla fall. Jag fråga om dom eventuellt skulle få in dom men dom vet aldrig vad dom får in. Deras böcker är sånna som blivit förmånga tryckningar av eller bokhandlar har beställt för många osv. Därför vet dom inte vad dom får in men det är billigt. Helt nya böcker kan man få för halva priset, mot andra bokhandlar.

Passar på och gå runt i centrum för att kolla om det har förändrats något och passar även på att äta innan jag åker hemåt. Vid min station brukar vi ta IKEA bussen hem men jag va lite sen och det va långt uppehåll så jag tog en taxi till vårt centrum och passa på att gå runt lite där oxå. 

Hade turen att precis då jag kom hem började det regna.

Av Lena - 2 december 2013 04:15

Ja då va det måndag igen och invägning och mätningsdax. Tänk det har redan gått 4 veckor sedan vi började.

Började dagen med att väga mig sedan vart det lite arobic på latinskt vis, mycket chatcha cha va det.

Idag visade i alla fall vågen rätt och det känns ju bra. Fortfarande irriterande att Mats går ner mer än mig   


Mats

Datum4-Nov2-Dec

Vecko

skillnad

Total
Vikt i kg108.9103.4-1.1-5.5
Vatten i %53.454.70.0+1.3
Fett i %35.633.10.0-2.5
Bröst i cm117.0109.5+2.5-7.5
Överarm i cm38.035.5-1.5-2.5
Midja i cm115.5106.0-1.0-9.5
Höft i cm112.0109.0-1.0-3.0
Stuss i cm115.5113.0-1.0-2.5
Lår i cm69.070.0+1.5+1.0

Lena

Datum4-Nov2-Dec

Vecko

skillnad

Total
Vikt i kg125.4121.8-1.0-3.6
Vatten i %43.745.1+0.3+1.4
Fett i %56.053.4-0.6-2.6
Bröst i cm122.0119.0-2.0-3.0
Överarm i cm45.543.0-0.5-2.5
Midja i cm117.0102.0-9.0-15.0
Höft i cm134.0134.0+1.00.0
Stuss i cm142.0132.00.0-10.0
Lår i cm85.585.0+2.0-0.5

Gillar inte det där plusset på låren. Att det ska vara så svårt att få mindre lår. Kanske jag måste börja stå på händerna för att inte använda benmusklerna. Höfterna har väl midjan ramlat ner över så det kan jag väl godkänna att det blivit ett litet pluss på.   


I morgon åker jag och Mats in till stan och stannar där till på torsdag. Han ska på kurs och då hänger jag med. Vi har tagit in på hotell för poäng som han har på hotelsiten Agoda. Kommer inte att ha datorn med mig så det blir uppdatering först när jag kommer hem igen.

Kan säga att det blir mycket letande efter böcker. Dessutom börjar en jättestor bokrea som jag ska försöka ta mig till. Dom har öppet i några dagar och dygnet runt. Här kan ni se om rean bara för skojskull. Det är rea som heter duga i alla fall http://www.bigbadwolfbooks.com



Av Lena - 1 december 2013 08:00

Första advent och inte en stake i fönstret inte ens en stjärna. Jag skulle gärna ha en stjärna i fönstret men jag vill ha den jämt där inte bara över jul liksom.


Lite jobbigt att kolla på FB då alla bakar lussibullar, pepparkakor och en massa julgodis. Vore väl en sak om dom bara gjorde det men det läggs ut bilder på dom och jag lovar att snålvattnet rinner ur munnen på mig    Men vi ska baka LCHF pepparkakor. Återkommer då vi gjort det och talar om om dom va goda eller inte.


Idag har jag haft vilodag när det gäller träning. På sätt och vis va det väl vilodag igår oxå då vi bara tog en prommenad men idag blev det en riktigt riktigt slappardag. Grått å tråkigt väder är det oxå.


Även fast jag bor långt bort från Sverige så kan jag se adventskalendern :D Direkt inne på svt.se kan jag kolla. 12 minuter om dagen med Svensk TV   

Presentation


Jag bor i Malaysia. Maten här är mycket söt och serveras med väldigt mycket ris. Här ska jag berätta hur jag ska ta mig ner till 2 siffrig vikt och även andra vardagliga saker. På viktresan har jag min man med mig.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

1 besvarad fråga

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards